Кметът на Асеновград: Да сме единни, да се подкрепяме и да си подаваме ръка!

Автор: Plovdiv Now 4915
Кметът на Асеновград: Да сме единни, да се подкрепяме и да си подаваме ръка!

Кметът на община Асеновград - д-р Христо Грудев, за пореден път се обръща към жителите, за да им даде кураж и да ги прикани да проявят търпение, воля и дисциплина в тази тежка обстановка за България и света.

Ето какво казва градоначалникът в обръщението си:

Скъпи съграждани, на прага сме на още един отминаващ месец, белязан от тягостни събития. Обстановката по отношение на коронавируса в Европа, страната, областта и в частност – в Асеновград, не се е променила към по-добро през изминалите 30 дни. Дори напротив!

Аз съм оптимист! Виждам, че жителите на община Асеновград са активни, мислещи, борещи се с всички сили и средства срещу пандемията. Вярвам в общите ни сили да запазим живота и здравето си. Благодаря на асеновградчани, че изпълняват противоепидемичните мерки – носенето на маски, спазването на дистанция и честата дезинфекция на повърхности и ръце. Апелирам за още малко търпение и воля!

Настъпи моментът, за който говорихме преди няколко месеца – моментът да бъдем отговорни към близките и към себе си, да сме единни, да се подкрепяме и да си подаваме ръка. Защото сега е времето, в което повече от всякога имаме нужда един от друг. Дарявайте животоспасяващата кръвна плазма, бъдете доброволци или дори просто помогнете на съсед в беда. Всеки от нас вече се е срещал с вируса, пряко или косвено. Преживели сме болка от загубите и сме почувствали облекчение от победите по време на COVID битката. И това доказва, че човечеството ще се справи с поредното предизвикателство, пред което го изправя животът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина