Кампании в Асеновград и Пловдив събират продукти и санитарни препарати за приюта на отец Иван

Автор: Добринка Димова 15056
Кампании в Асеновград и Пловдив събират продукти и санитарни препарати за приюта на отец Иван

Кампания за събиране на пакетирани храни и санитарни, миещи и перилни препарати за приюта на отец Иван в Нови Хан подеха хора от Пловдив и Асеновград. Даренията ще бъдат събирани на 12 октомври на паркинга на Метро – Тракия в Пловдив, а млад мъж е поел ангажимента да ги достави с личния си автомобил в Нови Хан.

Хората се организират да помогнат след апела, отправен от отец Иван, че десетките деца, настанени в приюта, често с майките си, се нуждаят от пакетирани храни, предимно варива, олио, захар, консерви, основни лекарства, както и от перилни и почистващи препарати като шампоани, сапуни, паста за зъби, прах за пране, препарат за съдове, тоалетна хартия и други.

Предвид задаващите се високи сметки за ток и отопление през студените месеци, са необходими и средства, както и дърва за огрев. 

"Молим хората да не ни носят дрехи, защото в момента разполагаме с достатъчно", посочи отец Григорий.

„Приятели, обръщам се към Вас с идеята отново да помогнем на хора в нужда! Не мисля, че ни е необходимо да правим благотворителен куиз в случая, защото не става въпрос за пари, а за дрехи, храна, обувки... Всеки от нас има в гардероба си - сигурен съм, затова нека се съберем в събота - 12 октомври, на паркинга на Метро - Тракия! Поемам ангажимента лично с моя автомобил да доставя даренията до дома на отец Иван в Нови Хан. Ако има желаещи да помогнат, ще ви очаквам от 12-14 часа (ако се наложи и до по-късно, разбира се) и на следващия ден ще пътувам до Нови Хан. Благодаря Ви предварително, знам че между вас има много хора с големи сърца и Вие винаги сте ни го доказвали!”, призова доброволец в социалните мрежи, а десетки пловдивчани са отговорили, че ще се включат с каквото могат.

Желаещи да помогнат има и в Асеновград, където също се събират дарения. „Може да се организираме и изпратим исканата помощ (кой каквото има) и да помолим някоя спедиторска фирма за безплатен транспорт”, написа наша читателка.

Всеки, който желае, може да изпраща дарения на адрес:

Дом за сираци "Св. Николай" при храм "Св. Троица",
с. Нови хан, п.код 2110

Подобни новини

Въртоломей

Тази фондация може да помогне, свържете се с тях. https://de.m.wikipedia.org/wiki/Hanns-Seidel-Stiftung

21:13, 09.10.2019
Отговора 0
Отговор

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина