Как върви ремонтът по пътя Асеновград - Кърджали? Между Тополово и Новаково приключи

Автор: Plovdiv Now 12103
Как върви ремонтът по пътя Асеновград - Кърджали?  Между Тополово и Новаково приключи

Ремонтът по отсечката между селата Тополово и Новаково приключи. Участъкът е достъпен за движение на моторни превозни средства, съобщават от АПИ. Призовават водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост. Хоризонталната и вертикална маркировка ще бъде направена след поставяне на финалния пласт асфалт. Същият ще бъде положен, след като бъде асфалтирано цялото трасе - до края при границата на община Асеновград, в посока Кърджали.

Продължава и работата между Новаково и Жълт камък, участъкът е затворен за преминаване. В Червен и Долнослав предстои подмяна на водопровод, като в първото село такъв ще бъде положен до самия му център. Междувременно, алпинисти започнаха обрушване на скали и поставяне на мрежа между село Новаково и асеновградското землище и затова се призовават шофьорите да не пътуват в ноци участък.

От днес и на 23 и 25 октомври ще се полага асфалтова настилка в село Тополово. Там ремонтните дейности няма да блокират движението поради по-широкия габарит на пътя. Асфалтирането в отсечката ще се извършва на две отделни ленти. Преминаващите ще бъдат пропускани поетапно в едното платно.

В отсечката между Мулдава и кръстовището за Мулдавски манастир "Света Петка" движението също се осъществява в едната лента, тъй като там се изпълнява изграждане на подпорни стени. Шофьорите е необходимо да се съобразяват с упътванията на хората, които изпълняват пропускателния режим и благодари за търпението и толерантността.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина