Извънредна сесия на старейшините в Асеновград, преразглеждат върнати от областния управител решения

Автор: Валерия Василева 4228
Извънредна сесия на старейшините в Асеновград, преразглеждат върнати от областния управител решения

В извънредна сесия на Общински съвет - Асеноврад следващия вторник ще се преразгледат две решения, взети на сесията през месец януари, тази година и върнати от Областния управител Здравко Димитров, тъй като са в противоречие с Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Асеновград. Сесията ще се проведе от 17.00 ч. в зала 601 в Община Асеновград.

Две решения, приети от Общински съвет - Асеновград на сесията през януари, които са свързани с отдаването под наем на две училищни столови, са върнати от Областния управител за преразглеждане и прегласуване, тъй като са били приети без да са били съобразени с Наредбата за придобиване, управление и разпореждане с общинско имущество на община Асеновград. 

Става дума за училищните столови в ОУ „Петко Каравелов” и ОУ” Христо Ботев”. Според Наредбата обособени части от училища и детски градини, публична общинска собственост, могат да бъдат отдавани под наем за срок до 5 години. Старейшините на Асеновград са отдали съоръженията за срок от 10 години.

В тази връзка Областна управа връща двете решения на общинския съвет за преразглеждане в 14-дневен срок, в който да променят решенията в частта за срока на наема, който според разпоредбата за публична общинска собственост е 5 години.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина