Изложба “Тази вечер аз съм хубава“ намигва на асеновградчанките от 70-те и 80-те

Автор: Plovdiv Now 5030
Изложба “Тази вечер аз съм хубава“ намигва на  асеновградчанките от 70-те и 80-те

Абитуриентски и сватбени рокли на асеновградчанки през 70-те и 80-те години на миналия век подреждат в изложба в Етнографската къща в Асеновград. Ретроспективната експозиция е под надслов "Тази вечер аз съм хубава", а целта е да се покажат празнични моменти от живота на жената отпреди близо половин век - абитуриентския бал, сватбата и честването на 8-ми март. Освен бални тоалети и сватбени одежди от близкото минало изложбата показва и снимков материал от събитията, картички и сватбени покани.

„Искахме да накараме хората, които са живели през социализма, да си спомнят за този период. Жените, които по онова време са имали бал или сватба, с радост биха си спомнили за младостта, а на техните внучки и дъщери би им било интересно да се усетят как те са отбелязвали тези запомнящи се моменти“, казват организаторките.

Освен облекла ще бъдат представени картички, снимки, сватбени покани, бижута, козметика и музика. За музикалното оформление е поканена Музейната музикална школа с джаз певицата Веси Пашалиева. Уредничките ще бъдат облечени с рокли от соца, призовават и посетителите също да се издокарат старомодно. Те не искат това да е просто изложба, а да се превърне в празничен бал на 8 март. Хората ще могат да се снимат за спомен в специален кът.

Експозицията ще бъде открита на 7 март, а дотогава всеки, който желае може да се включи със свои вещи, спомени и снимки, приканват организаторите.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина