Изложба - комплимент за дамите подготвя Етнографската къща в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4067
Изложба - комплимент за дамите подготвя Етнографската къща в Асеновград

Етнографската къща в Асеновград подготвя от 07 март изненада за нежната част на града, а именно - изложба по повод празника на жените 8-ми мар. Експонати ще бъдат официални тоалети, абитуриентски и сватбени рокли на асеновградчанки през 70-те и 80-те години на миналия век. Ескпозицията е под наслов „Тази вечер аз съм хубава“, а целта е да се покажат празнични моменти от живота на жената отпреди близо половин век – абитуриентския бал, сватбата и други важни житейски събития.

Освен бални тоалети и сватбени одежди от близкото минало изложбата ще покаже и снимки, картички и сватбени покани.  До момента са събрани 15 рокли, 20 картички и над 40 фотоси, показващи как са се обличала и празнували жените в онова време. Част от изложбата ще бъде и специално обособен кът за дамите, в който те ще могат да се потопят в атмосферата преди половин век, като се   облекат с тоалет от онова време и се снимат за спомен.

Към по-смелите организаторите отправят предизвикателството: “Облечете си роклята от бала и елате да видите нашата изложба“ .

Всяка асеновградчанка може да се включи със свои вещи, спомени и снимки, приканват организаторите.

Източник: dcnews.bg.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина