Ивелин, който преби до смърт пастир край Асеновград, отново се изправя пред съда

Автор: Валерия Василева 5680
Ивелин, който преби до смърт пастир край Асеновград, отново се изправя пред съда

Ивелин Андонов отново застава пред съда, след като преби до смърт 56-годишния пастир Георги Михайлов. Трагедията се разигра на 30 март 2017 година в асеновградското село Козаново. 

Припомняме, че съдебният процес трябваше да стартира в началото на тази година. Ход на разпоредителното заседание обаче не бе даден, а обвинителният акт бе върнат на прокуратурата за отстраняване на грешки. Междувременно трите деца на Герги предявиха претенции за обезщетение. Частните обвинители Илиан, Иванка и Снежана Михайлова са поискали съответно 200 000 и по 220 000 лв.

Повод за побоя, който доведе до мъчителната смърт на техния баща, станаха две овце. На 30 март част от стадото само се прибрало в обора, но липсвали двете бременни женски. Андонов тръгнал да ги търси и намерил пастира да лежи на една от поляните. Ивелин се нахвърлил върху него с юмруци и ритници, като му причинил тежка травма в областта на гръдния кош. Два дни по-късно Георги издъхнал в болницата. 

Новото разпоредително заседание е насрочено за идния понеделник. Ивелин е обвинен в умишлено убийство по особено мъчителен начин за убития и с особена жестокост, а предвиденото от закона наказание е от 10 до 20 г. затвор или доживотна присъда.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина