Интересни събития очакват асеновградчани през март

Автор: Plovdiv Now 6758
Интересни събития очакват асеновградчани през март

Премина честването днес на 789 години от победата на цар Иван Асен II при Клокотница, 11,00 часа пред паметника на цар Иван Асен ІІ в Асеновград. Празнична програма беше с участието на ученици от ПГ „Цар Иван Асен ІІ“ и беше проведена тържествена церемония по награждаване на победителите в Четвъртия национален литературен конкурс за ученическо есе на тема „Наследник съм на цар Иван Асен ІІ“, организиран от НЧ  „Родолюбие” – Асеновград.

Тържествено честване на Деня на ракетните войски и артилерията на Българската армия и 91 години от създаването на 4-ти артилерийски полк предстои на 12 март от 11:30 часа на площад „Акд. Николай Хайтов”. 

Поклонение пред паметника  на  цар Иван Асен II и откриване на мото сезон 2019 г., съвместно с мото клуб „Торнадо” – Асеновград е предвидено за 22 март от11:30 часа отново пред паметник на цар Иван Асен II.

Отбелязване  Деня на Тракия – концерт на ансамбъл „Капитан Петко Войвода“ при Тракийско дружество „Родопи“ ще се състои на 26 март от 18,00 часа в Градската библиотека.

                                                                                                           

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина