И децата на Асеновград почетоха със знания паметта на Левски

Автор: Plovdiv Now 6905
И децата на Асеновград почетоха със знания паметта на Левски

Градска библиотека „Паисий Хилендарски“ в Асеновград проведе изнесен урок за живота на Васил Левски днес, когато цяла България се преклони пред паметта на Апостола.

Участваха деца от 3-ти и 4-ти клас на ОУ „Христо Ботев“. Урокът бе под надслов „Васил Левски – иконата на българската свобода“. Специален кът с книги напомни за делото на Апостола. Изнесеният урок започна с прожектирането на интересен и любопитен кратък филм с картини, музика и прочуствен текст. Учениците се развълнуваха и гледаха, без да откъсват поглед от екрана.

Веднага след края на филма започна и практическата част на урока. Разделени на отбори, децата имаха няколко важни задачи. Сами трябваше да подредят по смисъл и в правилна последователност стиховете от стихотворението „Апостолът на свободата“ от Христо Радевски. Във втората част от играта учениците трябваше да сглобят пъзел с изображението на паметника на Левски в Карлово и съответно – да разпознаят картината. И това направиха отлично и без да се замислят. Последната, но не по важност, задача на възпитаниците на ОУ „Христо Ботев“ бе да подредят в правилния ред листове с цветовете на българския трибагреник, върху които бяха изписани 10 от най-известните цитата на Апостола.

Милена Марковска – директорът на Градска библиотека в Асеновград обясни, че идеята е учениците да си припомнят кой е Васил Левски, къде е живял, какви са били делата му. Децата се запознаха и с художниците, които са рисували неговия образ, както и с поетите, които са го възпявали в произведенията си.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина