И асеновградските ученици с розови фланелки против тормоза

Автор: Plovdiv Now 8229
И асеновградските ученици с розови фланелки против тормоза

Днес ученици и учители от СУ “Св. княз Борис I” в Асеновград се присъединиха към общонационалната кампания и сложиха розови фланелки, за да отбележат Световния ден против тормоза в училище.

Проявата, в която се включиха възпитаници от първи до осми клас, се организира за поред път и се провежда с идеята да възпита у децата да бъдат по-добри, толерантни и съпричастни към различните деца. Мария Иванова от 8-ми „В“ клас-член на БМЧК -Асеновград, сподели, че никога не е липсвал ентусиазъм сред връстниците й при провеждането на подобни инициативи, съобщава tvsatcom.bg.

Всяка година последната сряда на февруари е известна като Ден за борба с тормоза в училище. Познат е също и като "Ден на розовата фланелка". На този ден участниците носят розово, за да символизират своята позиция.
За първи път в България се отбелязва през 2012 г.  

Педагози посочват, че Денят на розовата фланелка е добър повод всеки родител да започне разговор с детето си за насилието в училище. Да поговорят дали има достатъчно приятели в класа, как да реагира, ако някой го обиди или удари, и какво може да направи, ако другите не искат да играят с негов приятел. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина