Христо Грудев спечели кметския стол в Асеновград, ГЕРБ изгуби три села на балотажа

Автор: Деница Лещева 12625
Христо Грудев спечели кметския стол в Асеновград, ГЕРБ изгуби три села на балотажа

Кмет на Асеновград стана Христо Грудев от ГЕРБ. Той пребори досегашният управляващ Емил Караиванов от БСП за България на вчерашния балотаж. Своя глас за Грудев са дали 54.91% от избирателите, а за Караиванов - 42.65%. Разликата между тях е близо 2 700 гласа.Грудев вече има зад гърба си един мандат като градоначалник на една от най-големите общини в региона.

На първи тур управляващата до момента партия БСП за България спечели четири села в общината. В Избеглии кмет стана Йордан Райчев, в Боянци - Димитър Димитров, в Козаново -  Антоанета Паунова-Фонди, а в Червен -  Атанас Игнатов. За кметове на Нови Извор, Мулдава и Стоево бяха избрани кандидатите на ДПС Айнур Нешадов, Алиосман Топал и Айше Мехмед. Борис Ангелов от ГЕРБ победи в Леново.

Вчера с кметове се сдобиха и останалите четири населени места от общината. Славка Голубятникова ГЕРБ спечели в Златовръх. БСП за България си осигуриха мандат в още две села - Конуш, където ще управлява Георги Ваклушев, и Тополово, където кмет стана Йордан Дичев. Димитър Бакалски от СДС/БСДП печели вота в Нареченски бани. 

Снимка: БНР

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина