„Хора и улици… На Станимака с любов” - изложба е посветена на 90 години от преименуването на Асеновград

Автор: Plovdiv Now 7676
„Хора и улици… На Станимака с любов” - изложба е посветена на 90 години от преименуването на Асеновград

На 22 май от 17:30 ч. в централната сграда на Историческия музей в Асеновград ще се открие изложбата „Хора и улици… На Станимака с любов”. Тя е посветена на 90-тата годишнина от преименуването на Асеновград.

Ето какво разказват за събитието от Музея:

Избрали сме да отбележим този юбилей, показвайки Ви част от познатите и непознатите фотографии на Крум Савов (1882-1949). Тази година се навършват 75 години от неговата кончина и чрез изложбата отдаваме почит на твореца, който е запечатал на своите плаки отрязъци от ежедневието на нашия град и неговите жители.

Благодарение на неговата работа днес можем не просто да си представим как е изглеждал Асеновград в миналото, а и да го видим, да го усетим, да се пренесем назад във времето. За това ще ни помогнат и актьорите от „Театрална работилница за мечти”, заедно с които ще преминем през десетилетията на развитието на фотографията до наши дни, за да стигнем до настоящия момент, когато всеки един от посетителите ще може да си направи моментна снимка и да я окачи в тъмната стаичка, превръщайки я в продължение на изложбата.

Във витрините ще бъдат показани ретро фотоапарати и техника, стативи, оригинални плаки и други фотографски принадлежности. Посетителите също така ще имат възможност да видят как благодарение на изкуствения интелект някои от снимките на Крум Савов оживяват на големия телевизионен екран.

Заповядайте при нас да отбележим годишнината на града ни заедно!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина