Граждани: Пътят Асеновград-Кърджали прилича на улица в Багдад

Автор: Plovdiv Now 101878
Граждани: Пътят Асеновград-Кърджали прилича на улица в Багдад

Един от най-важните пътища в Пловдивска област – Асеновград-Кърджали, е в покъртително състояние, след като ремонтът му бе спрян, а след това отново рестартиран. Читатели на TrafficNews  изразиха възмущението си от състоянието на пътя, който е без настилка и с посипани инертни материали.

„Този път прилича на улица в Багдад – прашен, мръсен и неизползваем. Защо фирмата изпълнител не побърза малко с този ремонт? На капак на всичко табелата за винетка си стои”, пише читател. Още през август големите участъци между Асеновград и Тополово бяха разкопани и изоставени. Според читателя спреният от АПИ ремонт през лятото е причината за проблемите сега, тъй като са се изпуснали месеци, в които движението е в пъти по-малко, а хората са по почивки.

Тогава регионалното министерство временно спря работата на обекта, защото не били осигурени за рехабилитацията. Това се случи заедно с Околовръстното шосе на Пловдив и други основни пътища. От първи септември дейностите отново бяха подновени, но предизвикаха сериозна полемика. 

Оказа се, че стотици жители на близките села не могат да се приберат до домовете си. Причината е, че пътят е затворенот 8:00 до 17:00 часа, а през останалото време движението в участъка от Асеновград до Тополово ще е през обходен маршрут - през село Поройна. Единствено в неделя няма ограничение. 

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина