Гонка с нарушител е причина за инцидента с патрулка по околовръстното на Асеновград, хванаха го

Автор: Plovdiv Now 13153
Гонка с нарушител е причина за инцидента с патрулка по околовръстното на Асеновград, хванаха го

Гонка с нарушител е причина за инцидента, който стана днес на околовръстното на Асеновград. Припомняме, че около 14:00 часа патрулка излезе извън пътното платно. Полицейското преследване край Асеновград завърши с катастрофа.

Екип на Пътна полиция опитали да спрат за проверка мотоциклет. Водачът не се подчинил на стоп палката и продължил. Служителите на реда тръгнали след него. Преследвали го близо километър в северната индустриална зона на Асеновград. По неясни обстоятелства патрулният автомобил ударил отзад мотоциклета и той изхвърчал в страни от пътя.

Мотоциклетистът успял са избяга, но впоследствие е установен от криминалистите от Асеновград и заловен. Става дума за 19-годишен младеж. 

Справка в регистрите на МВР е показала, че притежава СУМПС, но няма необходимата категория за управляваното МПС. Тестван е с дрегер за алкохол, резултатът е отрицателен. Предстои да бъде изпробван и за наркотици. С полицейска заповед е задържан за срок до 24 часа. Уведомена е прокуратурата.

По време на кратката гонка са нанесени леки материални щети по предната броня на служебния автомобил. Няма пострадали.

От полицията съобщиха за NOVA, че при инцидента не са пострадали техни служители, нанесени са леки материални щети по патрулния автомобил. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина