Гледат днес мярката за неотклонение на кантонера, обвинен за тежката катастрофа край Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4512
Гледат днес мярката за неотклонение на кантонера, обвинен за тежката катастрофа край Асеновград

Районен съд – Асеновград ще разгледа днес в 14,00 часа постъпилото искане от Прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение задържане под стража спрямо кантонера, предизвикал катастрофа между влак и лек автомобил край гара Крумово.

Прокуратурата ще поиска постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо кантонера, обвинен за тежката катастрофа край Асеновград. Мярката му за задържане беше удължена на 72 часа.

Припомняме, че инцидентът стана във вторник сутринта в 7 часа. По първоначална информация кантонерът на прелеза не е спуснал бариерата. Той е получил сигнал, че влакът доближава до прелеза, но въпреки това не е предприел необходимите действия.

По данни на свидетели бариерата е останала вдиганата, затова и колата е била навлязла на жп линиите. Пострадали са тримата души, които са били в автомобила. Един от тях е с опасност за живота.

Последвал тест с дрегер е отчел 1,8 промила алкохол в кръвта на мъжа.

Той е с удължена мярка 72 часа, а прокуратурата ще настоява той да остане за постоянно в ареста.  Кантонерът е обвинен в причиняване на телесна повреда на 3 лица поради непредпазливост в пияно състояние. Законът предвижда от 1 до 6 години затвор.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина