Фирмите спешно отстраняват проблемите по проекта за благоустрояване на кв.Запад в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5244
Фирмите спешно отстраняват проблемите по проекта за благоустрояване на кв.Запад в Асеновград

Фирмите, осъществили ремонтните работи по проекта за благоустрояване и облагородяване на асеновградския квартал „Запад”, започват да отстраняват нередностите, констатирани при извършения оглед и за които са изпратени уведомителни писма до изпълнителите да предприемат незабални действия. Това съобщи заместник-кметът на Асеновград инж. Стоян Димитров.

Част от проблемите са запушени шахти, некачествено изпълнение на тротоарна настилка и детските площадки, както и на спортни игрищата. Наклонът на положената асфалтова настилка на една от улиците в квартала не отговаря на изискванията, поради което при валежи дъждовната вода влиза в блоковете. А кучешката площадка е обрасла в растителност. Ремонтните дейности в квартала са преустановени от 29.07.19 г.

Проектът се реализира с евросредства, с изключение Зона 5. За нея необходимата сума бе осигурена от спестен при провеждане на обществени поръчки финансов ресурс по Оперативна програма "Регионално развитие". Мотив за временно преустановяване на ремонтните дейности през лятото на миналата година са били неблагоприятните климатични условия за засаждане на растителност.

Проектът бе реализиран със средства в размер на 5 000 000 лева безвъзмездна финансова помощ. Допълнително 1 000 000 лева бе националното финансиране. Община Асеновград не е съфинансирала проекта, но наложените финансови корекции трябва да бъдат платени именно от администрацията на града.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина