Фирмата, която чисти всичко в Асеновград, спечели нова поръчка

Автор: Plovdiv Now 5483
Фирмата, която чисти всичко в Асеновград, спечели нова поръчка

Почистването на дъждоприемните шахти в Асеновград през следващите 12 месеца ще се извършва от фирма „КМД“. Към настоящия момент тя осъществява сметосъбирането, а през зимния сезон – и снегопочистването в части от общината, пише actualno.com.

Почистването на дъждоприемните шахти в Асеновград през следващите 12 месеца ще се извършва от фирма „КМД“. Към настоящия момент тя осъществява сметосъбирането, а през зимния сезон – и снегопочистването, в части от общината. Стойността на обществената поръчка, спечелена от изпълнителя, е в размер на над 65 000 лева без ДДС. Ангажимент на фирмата в следващата година ще е почистване на дъждоприемните шахти и площадите в Асеновградско от образувалите се наноси и попаднали твърди отпадъци. В задълженията на изпълнителя влизат също транспортът и изхвърлянето на събрания отпадък до градско сметище „Капсида“. И още – следва да бъдат подменяни изгнили кофи, натрошени или липсващи гривни. В сумата от около 70 000 лева се включват също смяна, нивелация и укрепване на счупени и липсващи решетки с изработени от полимер-бетон и отговарящи на Български държавен стандарт. Те трябва да издържат на натоварване не по-малко от 250 kN.

Ангажимент на служителите на фирмата изпълнител ще е и участието в екстремни ситуации, при които се налага спешно отваряне на шахти при проливни дъждове и възстановяване на шахтите в рамките на два часа, след спиране на дъжда. „КМД“ е класирана на първо място, с решение на комисия, разгледала офертите на 07.11.18 г., като тази фирма е била единственият допуснат в процедурата участник.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина