Филмовият фестивал МЕНАР в Асеновград започва с египетска комедия

Автор: Plovdiv Now 4209
Филмовият фестивал МЕНАР в Асеновград започва с египетска комедия

Първата прожекция на филмовия фестивал МЕНАР в Асеновград ще бъде на хитова египетска комедия. "Аварийно раждане" разказва за двойка, която прави всичко възможно да се добере до така желаната виза за САЩ. След няколко неуспешни опита, те откриват, че жената е бременна с близнаци и този път решават твърдо, че е време да осигурят така мечтаното американско гражданство на бъдещите си деца. Идеята е раждането да стане на американска територия, дори това да е посолството на САЩ в Египет. Забавната история можем да гледаме на 28 март от 18:30 часа, съобщава asenovgrad.net.

Припомняме, че след 4-годишно прекъсване Асеновград отново ще бъде домакин на фестивала МЕНАР Филм Фест. Събитието, което се организира от „Гръндж Медия” и сдружение „Позор” в партньорство с община Асеновград, представя едни от най-стойностните, награждавани и харесвани филми от Близкия изток, Северна Африка и Централна Азия.

Любителите на седмото изкуство от Асеновград и региона ще имат възможността да се запознаят с т.нар. друго, различно от натрапваното ни в киноразпространението днешно холивудско кино, обхващащо широк географски диапазон – от Мароко и Алжир през Палестина и Ливан до Иран и азиатската част на Русия. 

Фестивалът е единствен по рода си не само в България, но и на Балканите, а в Асеновград се организира за трети път. От 28 март в продължение на 8 поредни седмици всеки четвъртък в познатата зрителна зала на Стария съвет (ул. „Цар Иван Асен II” 38) жителите и гостите на Асеновград ще могат за видят специална селекция от игрални филми, представени на 11-ото издание на МЕНАР, което се проведе през януари 2019 г. в София. 

Традиционно филмите ще бъдат допълнени от атрактивна съпътстваща програма преди началото на всяка прожекция. 

Входът е с билети на цена 4 лв., за ученици и пенсионери по 2 лв. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина