Етнографската къща в Асеновград празнува юбилей, заравят капсулата на времето

Автор: Plovdiv Now 5017
Етнографската къща в Асеновград празнува юбилей, заравят капсулата на времето

30 години от откриването на Етнографската къща в Асеновград се навършват на 11 ноември. По този случай ръководството и екипът на музея са подготвили на самата дата от 17,30 часа богата празнична програма с много изненади, една от които ще бъде напълно реставрираната фасада на къщата, известна още като „Синята къща” заради цвета ù.

За доброто настроение на гостите актьорите от „Театрална работилница за мечти” ще изиграят кратък етюд, с който ще пренесат присъстващите във времената на семейство Чанос – първите собственици на къщата. Освен това ще бъде прожектиран и филм, заснет по време на откриването на къщата преди 30 години.

По повод юбилейната годишнина е организирана интересна инициатива, а именно „капсула на времето”, в която вече повече от  два месеца всеки посетител на музея има възможността да напише и постави своето пожелание, завет, мечта и така да се съхранят днешните послания за бъдещите поколения. За тези , които все още не оставили своето послание в капсулата на времето, вечерта ще имат тази последна възможност да го направят. Тя ще бъде тържествено заровена в двора на възрожденската къща и отново след 30 години ще бъде отворена. Музейниците приканват всички желаещи да се включат във вълнуващата инициатива и да споделят празника.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина