Духов оркестър от Франция идва с безплатен концерт в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5387
Духов оркестър от Франция идва с безплатен концерт в Асеновград

Асеновградчани ще изпратят горещия месец август с френски шансони, аранжименти на класически пиеси и военни маршове. В града ще гостува духов оркестър на френския град Грас. Концертът ще се състои на 30 август от 18.00 часа на площад „акад. Николай Хайтов”. Поканени са всички!

Общинският духов оркестър на град Грас е инструментална група от духови и ударни инструменти, създадена през 1988 г. под ръководството на настоящия си диригент Ален Лусталот.

В програмата са предвидени френски шансони (на Клод Франсоа, Шарл Азнавур, Едит Пиаф), военни маршове, аранжименти на класически пиеси на композитори като Астор Пиацола, Антонио Вивалди (концерт в Ре мажор за китара и малък оркестър) и редица изненади. В Асеновград пристигат 10 избрани музиканти.

Френските музиканти гостуват по покана на китариста Благовест Георгиев, родом от Асеновград. Още в детството си започва да изучава класическата китара. Впоследствие заминава за Франция, за да продължи обучението си в класа по класическа китара на Паскал Полидори и Лоран Бланкарт – и двамата последователи на Александър Лагоя. Там завършва с пълно отличие и златен медал. Благовест в момента завършва магистърска степен по  изпълнителско изкуство в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив, в класа на доц. д-р Стела Митева-Динкова.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина