Дрогиран шофьор се размина с условна присъда, опитал да избяга от полицаи в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 13300
Дрогиран шофьор се размина с условна присъда, опитал да избяга от полицаи в Асеновград

Автор: Георги Тошев

Дрогиран шофьора се размина с условна присъда след като си организира гонка с полицията. Пламен Трифонов, който е с чисто съдебно минало, се договори за 11 месеца условна присъда с 3 години и 11 месеца изпитателен срок, като се призна за виновен и сключи сделка с прокуратурата. Районен съд – Пловдив одобри споразумение между страните, но завиши първоначално договорената присъда от 5 месеца условно.

Мъжът ще изтърпи едно най-тежко общо наказание за няколко провинения, по които са му повдигнати обвинения – за осуетяване на полицейска проверка и активно бягство от органите на реда и за шофиране след употреба на наркотици (кокаин и амфетамин).

Действията като от филма „Бързи и яростни” се разиграли на 3 март тази година в Асеновград. Полицията опитала да спре БМВ-то на Трифонов, но той не се подчинил на подадените му сигнали и започнало преследване. Шофьорът бил заловен в Пловдив, като дрегерът отчел 0,8 промила алкохол в кръвта. Книжката му била отнета и получил акт. Кръвната му проба за наркотици също се оказала положителна, като в организма му били открити кокаин и амфетамин. След задържането му бил пуснат под „гаранция” от 2000 лева.

Според споразумението, освен условната присъда от 11 месеца, Трифонов ще остане и без свидетелство за правоуправление на МПС за още 1 година и 4 месеца, след изтичане на отнемането ѝ за алкохол. Той трябва да заплати и разноските по делото в размер на 662 лв.

Споразумението не подлежи на обжалване и протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина