Донорските карти са вече налични в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4848
Донорските карти са вече налични в Асеновград

Налични от днес са вече донорските карти в офиса на Българския червен кръст в Асеновград, улица „Изложение” № 11. Желаещите да се възползват от тях, могат да ги получат всеки работен ден до края на кампанията на 5 декември.

Чрез донорските карти изразяваме съгласие да дарим органи в случай на настъпила и медицински констатирана мозъчна смърт. Картите са част от инициативите в рамките на Националната информационна кампания в подкрепа и донорството и трансплантацията „Да! За живот!“, в която БЧК е партньор на Министерството на здравеопазването. За лекарите и институциите тази карта няма официална стойност, но е знак за близките каква е волята на човека приживе.

Кампания на национално ниво започна на 5 ноември 2019 г. и ще продължи един месец – до 5 декември тази година. Целта й е да се повиши осведомеността на обществото относно същността и значението на органното донорство. Във всички 27 областни града до 5 декември 2019 г. доброволци на организацията ще раздадат пилотно отпечатаните 50 000 донорски карти, чрез които всеки български гражданин може да изрази съгласие за донорство.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина