Изтича срокът за записване в конкурса „Наздравица за любовта” в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 22564
Изтича срокът за записване в конкурса „Наздравица за любовта” в Асеновград

До 11 януари е крайният срок за участие в Шестия национален поетичен конкурс за любовна лирика „Наздравица за любовта” в Асеновград, съобщиха от общината. Той е част от събитията, съпътстващи традиционния конкурс „Най-добро домашно вино”, а темата е опияняващата като лудо вино любов.

Конкурсът е анонимен, като в него могат да участват автори от цялата страна, навършили 18 години. Всеки автор може да представи до 3 стихотворения, а творбите трябва да бъдат предоставени на хартиен носител, копирани в 3 екземпляра, неподписани и без обозначение на авторство под каквато и да било форма, поставени в голям пощенски плик. Творците от Асеновград трябва да приложат 4 екземпляра, за да участват в общата класация и в селекция за „Най-добър автор на Асеновград”. Участниците попълват декларация за авторство по образец. В по-малък ненадписан запечатан плик трябва да се приложи декларацията за авторство по образец с посочени личните данни на участника: трите имена, адрес, дата на раждане, телефон за връзка и имейл. Представените творби и декларацията задължително трябва да бъдат написани на компютър или на пишеща машина. Творбите трябва да са на български език, непубликувани в печатни или интернет издания към момента на обявяване на конкурса и с които кандидатът не е участвал в други подобни конкурси. Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие. Творбите трябва да се изпращат на адрес – гр. Асеновград 4230, Община Асеновград, площад „Акад. Николай Хайтов” 9, направление „Култура”.

Резултатите от конкурса ще бъдат публикувани в сайта на Община Асеновград. Официалното обявяване на наградените творби ще се състои на 29 януари от 17.30 часа в Градската библиотека „Паисий Хилендарски”. Предвиденият награден фонд е 500 лв. за първо място, 400 лв. за второ и 300 лева за трето място. Предвидени са и две поощрения по 100 лв., както и награда за най-успешно представил се поет от Асеновград – 200 лв.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина