Деца с увреждания майсториха коледни картички в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 15219
Деца с увреждания майсториха коледни картички в Асеновград

Децата от Дневен център за деца с увреждания (ДЦДУ) към община Асеновград се включиха в коледна работилничка. /инициативата е съвместна с Исторически музей-Асеновград и Градска библиотека „Паисий Хилендарски” по случай наближаващите Коледни и Новогодишни празници.

Потребителите на социалната услуга, с помощта на своите възпитатели и служителите на библиотеката и музея творяха заедно. В коледната работилница се включиха и най-активните деца от лятната програма „Ваканция в библиотеката 2022”, които направиха възстановка на трапезата на Бъдни вечер с декламиране на коледни стихотворения, а след това с желание се включиха в оцветяването на готови фигурки от тесто и картички, които после подредиха в изложба-базар.

Изработените от тях изделия са изложени във фоайето на централната сграда на Исторически музей - Асеновград, а продажбата е предвидена да продължи през целия декември. В базара са предложени най-различни сувенири, които могат да се превърнат в прекрасен подарък за идващите празници. Средствата от изложбата, традиционно, ще бъдат ползвани за нуждите на децата с увреждания, посещаващи Центъра.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина