Днес в Асеновград: С червен килим и модно ревю откриват изложбата за сватбената индустрия

Автор: Plovdiv Now 12701
Днес в Асеновград: С червен килим и модно ревю откриват изложбата за сватбената индустрия

Изложбата за 120-годишнината от основаването на първата фабрика за изкуствени цветя в Станимака, се открива днес, от 17,30 часа, Историческия музей в Асеновград.

Тя е посветена и на Христо Ковачев - Манийката, собственик на фабриката, в която са били изработвани булчински букети, венци, домашни украшения, накити. Публиката ще се запознае с живота и работата на този бележит станимаклия, индустриалец, мечтател и кмет на града в началото на XX в.. 

Изложбата ще покаже образци на неговото производство, както и на един от неговите служители - Иван Ковачев, който поддържа традицията на изработката на цветя дори и след фалита на фабриката. Ще бъдат показани още документи, снимки, автентични инструменти за производство на цветя, старинни булчински рокли.

На червен килим пред сградата на музея майсторството си ще демонстрират и съвременни асеновградски дизайнери на сватбени рокли и аранжори на сватбени букети. Това ще стане на модно ревю, в което участие ще вземат няколко модни къщи.

Заради противоепидемичните мерки откриването и модното ревю ще се проведат пред централната сграда на Исторически музей - Асеновград, а достъпът до експозицията ще се осъществява на групи по 5-6 души, като всеки посетител задължително трябва да носи предпазна маска на лицето си и да спазва препоръчителната дистанция.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина