Дете е със счупен крак при инцидент в училище в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 11818
Дете е със счупен крак при инцидент в училище в Асеновград

Инцидент е станал в училище в Асеновград. Родители твърдят, че детето им се е наранило след подхлъзване и падане в двора на учебното заведение. Мястото било силно заледено и непочистено.

12-годишното момче е със счупен десен крак и е претърпяло тежка операция. Родителите обвиняват ръководството на училището, че не е предприело необходимите мерки за обезопасяването на опасния участък. Инцидентът станал в голямото междучасие, когато ученикът отивал към столовата на учебното заведение.

„В 10:15 ч. класната ми се обади. Каза да отида в училището, защото детето не е добре. Заварих сина си на леда в двора, превиваше се от болка”, разказа пред Нова телевизия майката на пострадалото дете Веселина Мандева.

По думите ѝ детето ѝ не е тичало. „Отивал е към столовата, за да си купи закуска. Това ми обясни той. Проблемът е бил ледът”, подчерта тя.

„Когато го откараха в болница и направиха снимка, казаха, че кракът е счупен много лошо. Поставиха му пластина след 3-часова операция. Платихме около 1700 лева за интервенцията. Сега детето ми е вкъщи. Възстановителният период ще бъде много дълъг”, заяви Мандева.

Тя беше категорична, че причина за инцидента е непочистеният лед и необезопасеното място.  

„Това е нелеп инцидент, за който искрено поднасям извиненията си. Да, действително този участък беше заледен, но беше осолен, опесъчен и обозначен с табели. Направихме и сутрешен инструктаж заради заледеното място, което не беше редно да се използва от учениците”, заяви директорът на ОУ „Петко Каравелов”- Асеновград Стоянка Бикова.

Тя беше категорична, че е имало учители на обозначените места, които са съблюдавали за реда. „Всичко, което е трябвало, сме го направили. Дежурните учители са си били на местата. Учениците, тичайки, са преминали през опасния участък на връщане от столовата”, каза още директорът.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина