Бачковският манастир събра десетки многодетни семейства, искат фонд за подпомагане на децата им

Автор: Plovdiv Now 6515
Бачковският манастир събра десетки многодетни семейства, искат фонд за подпомагане на децата им

Десетки многодетни семейства се събраха на Втория национален събор на „Голямото семейство“ в Бачковския манастир „Успение Богородично“ на 15 септември. Големите семейства на България ще търсят съмишленици в лицето на държавата, отговорния бизнес и общините за създаването на Фонд, който да подпомага образованието и повишава качеството на живот на децата в многодетните семейства. Те призоваха да се обърне по-голямо внимание на демографската криза пред която е изправена страната ни.  

Инициативата „Голямото семейство“ е стартирана през 2013 г. от списание „Кенгуру“ и фондация „Искам бебе“ и се осъществява под патронажа на д-р Милен Врабевски, който е съидейник и благодетел на кампанията от самото й начало. Тя подкрепя многодетния семеен модел и родители, които отглеждат своите 3+ деца достойно, с грижа и много любов. Само през последната година „Голямото семейство“ е подпомогнало над 20 български многодетни фамилии.

„Едно семейство трябва да се освободи от битовизмите, за да бъде креативно и да дава любов. А генерираната любов  после се отплаща с едни изключителни деца, които после се превръщат в изключителни капацитети и експерти. В момента подкрепяме над 20 български семейства. Искаме те да имат и автомобил, и къща, и осигурени учебни пособия, допълнителни курсове за децата, дрешки, обувки. Тези семейства трябва категорично да бъдат подкрепяни от държавата, разбира се срещу добре планирано кариерно развитие и преди това гарантирано образование за децата им“, заяви д-р Милен Врабевски по време на събитието.

Тази година Бачковският манастир бе домакин на Втория национален събор на многодетните семейства в България. По време на събитието бе отслужен молебен за здраве и чадородие на всички български семейства, а след това имаше курбан. Водещ на Националната среща бе Радина Велчева от фондация „Искам бебе“. Заедно с Петя Лечева от сп. „Кенгуру“ връчиха награда на д-р Милен Врабевски за „Най-голям благодетел на големите семейства в България“.

В рамките на Втория национален събор на „Голямото семейство“ бе дадено начало и на една нова инициатива, която организаторите искат да превърнат в традиция - "Разменителница“. Ненужни вече за едни семейства дрешки, книжки, играчки, влязоха в употреба на други дечица от многодетни семейства.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина