ДАНС проверява помпени станции в Пловдив, Асеновград и Раковски

Автор: Plovdiv Now 21113
ДАНС проверява помпени станции в Пловдив, Асеновград и Раковски

Проверяват 8 помпени станции в Пловдив и региона. Причината за акцията са зачестилите проблеми, свързани с ВиК дружествата в страната, както заради факта, че подаването на питейна вода е дейност, свързана с националната сигурност. Разпоредено е извършване на обстойни проверки съвместно с Териториалн дирекция на ДАНС. Съвместните проверки на ВиК дружествата в страната са по линия на контролната дейност на обекти, осъществяващи осигуряване на питейна вода.

В Пловдив в хода на проверката е изискана информация и са получени отговори с приложения на документи от Басейнова дирекция “Източнобеломорски район” и Държавна агенция за метрологичен и технически надзор. По отношение на ВиК Пловдив е изискана информация за дейността на самото дружество, собствеността, финансовото състояние и сключените договор. Извършени са проверки от различни органи и институции с функции за контрол. Към момента установено, че ВиК - Пловдив не стопанисва и поддържа язовири.

Днес се извършва съвместна проверка с ДАНС , Отдел" Охранителна полиция" при Областна дирекция на МВР-Пловдив и представители на ВиК на 8 помпени станции. Охранителни обследвания ще се извършат в 5 от тях на територията на Пловдив, а останалите три са на територията на Раковски, Асеновград и Храбрино.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина