Данъчните погнаха траурна агенция в Асеновград, грози я запечатване

Автор: Валерия Василева 11210
Данъчните погнаха траурна агенция в Асеновград, грози я запечатване

Погребална агенция в Асеновград е заплашена от запечатване  за период от един месец. Обектът бил взет на прицел от данъчните, които през изминалия месец извършили проверка на място и установили несъответствия в касовата отчетност. Става въпрос за Траурен дом "Св. Димитър", който вече е включен в черния списък на НАП. 

"На мушка" е и една от пекарните в града, където също са установени несъответствия в оборота. Същата мярка може да бъде наложена и на един от хранителните магазини в карловското село Певците. 

Запечатване на обект е принудителна административна мярка, която се прилага за определен срок, който не може да надвишава 30 дни, независимо от предвидените глоби или имуществени санкции. Законът гласи, че на запечатване подлежат обектите, в които не се издаде касов бон или нямат легален фискален апарат, електронна система или интегрирана автоматизирана система. Принудителната административна мярка се прилага с мотивирана заповед на данъчните и подлежи на т.н. предварително изпълнение.  
 
При "запечатване" на обекта се забранява изцяло достъпът до обекта. Мярката се прилага за обекта или обектите, където са установени нарушенията, включително когато към момента на запечатване обектът или обектите се стопанисват от трето лице, ако това трето лице знае, че обектът ще бъде запечатан. 
 
Принудителната административна мярка от НАП по молба на търговеца и след като бъде доказано от него, че глобата или имуществена санкция е заплатена изцяло. При повторно нарушение не се разрешава отпечатване на обекта преди изтичането на един месец от запечатването му.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина