Дадоха бюлетина с пръстов отпечатък на кандидат за съветник в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 8664
Дадоха бюлетина с пръстов отпечатък на кандидат за съветник в Асеновград

Първи жалби постъпиха в общинските избирателни комисии в Пловдивска област. Кандидатът за общински съветник в Асеновград Сотир Кафалов е сигнализирал до ОИК, че е получил маркирана бюлетина. В жалбата е било описано, че тази сутрин в секция, находяща се в ОУ „Христо Ботев“ му е предоставена бюлетина за гласуване за кандидат за кмет на общината, която е била зацапана с мастило, като белязана с пръстов отпечатък.

Съгласно разпоредбите на Изборното законодателство, челновете на СИК, които предоставят на гласоподавателите бюлетините за гласуване, предварително се уверяват, че всяка от тях по образец и че върху нея няма никакви отбелязвания. Ако хартиената бюлетина не е отпечатана съгласно утвърдения образец, има зацапвания или увреждания, членовете следва да я отделят и да предоставят нова. 

След разглеждането на сигнала от ОИК да указали на състава на СИК да спазва разпоредбите на изборното законодателство. 

Няколко сигнала за изборна агитация са постъпили през последните дни в общините Първомай и Стамболийски. Според жалбите в Първомай, на видостена се прожектирал клип с насоящия кмет Николай Митков. Оказало се обаче, че видеото било без звук и нямало връзка с предстоящите избори. В Стамболийски са постъпили сигнали за изборна агитация в деня за размисъл с местна медия. Публикациите обаче били от началото на октомври и края на месец март, поради което сигналите са оставени без разглеждане. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина