Четвърти ден без вода в асеновградски квартал, жителите - готови на протест

Автор: Plovdiv Now 5786
Четвърти ден без вода в асеновградски квартал, жителите - готови на протест

Стотици жители на най-големия квартал в Асеновград четвърти ден са оставени без вода. Бедственото положение в квартал „Запад“ е от събота, когато кранчетата на домакинствата по високите етажи на блоковете напълно пресъхнаха, пишат от DC news.

Тежката авария е заради запушване на магистрален водопровод на улица „Тракия“ в града.Проблемът вече е локализиран , когато се е наложило три екипа на ВиК да работят до два часа тази сутрин, за да отстранят натрупаните камъни и да продухат 50 метровия участък от тръбата. Днес обаче, заради силното налягане на водата нова авария е избила водопровода на улица “ Стоян Джамсъзов“ в квартал „Запад“.

От ВиК дружеството в Асеновград са категорични, че до края на работния ден водоподаването към абонатите им ще бъде възстановено. Проблемът с ниския дебит на водата в квартал Запад“ и по високите части на улиците „Княгиня Евдокия“, „Славянска“ , „Света Петка“ и „Велико Търново“ е повече от месец.

До събота, когато стотици чешми пресъхнаха напълно, а напрежението сред хората ескалира. Възмутени асеновградчани споделят в социалните мрежи, че са готови дори на протест.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина