Четирима асеновградчани молят за финансова помощ, старейшините ще решат

Автор: Plovdiv Now 4137
Четирима асеновградчани молят за финансова помощ, старейшините ще решат

Общинският съвет на Асеновград на редовното си заседание на 27 март ще разгледа 4 постъпили заявления за отпускане на финансова помощ на нуждаещи се лица от общината. 

Еднократна социална помощ в размер на 1000 лв. е поискала от 82-годишна старица от Асеновград. Жената е със 100% трудова нетрудоспособност, доходите й са в размер на 270 лв., а сумата е за възстановяване разходите и консумативите във връзка с направена хирургическа интервенция.

45- годишен мъж е подал заявление за 300 лв. за заплащане на наем на общинско жилище, за храна и дрехи. Мъжът е със 65% намалена трудоспособност, на постоянна медикаментозна терапия, частично платена от НЗОК. Доходите му от пенсия са в размер на 176 лв.

31-годишна неомъжена жена със 100% загубена работоспособност е заявила, че има нужда от финансови средства за наемане на лице, което да полага постоянни грижи за нея. От 16 годишна жената е диагностицирана със заболяване „множествена склероза”.

Четвъртото постъпило заявление за отпускане на еднократна социална помощ е от ПГ „Св. Патриарх Евтимий” - Асеновград за ученичка в 12-клас, чието семейство не може да си позволи разходите за предстоящия абитуриентски бал.

Източник: tvsatcom.bg

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина