Благотворителен базар събра 7 000 лв. за Гошко от Асеновград

Автор: Plovdiv Now 5282
Благотворителен базар събра 7 000 лв. за Гошко от Асеновград

Благотворителен базар в подкрепа на малкия Гошко се проведе вчера между Асеновград и село Болярци. Мнозина се включиха, като една част предоставиха различни предмети и услуги – играчки, книги, дрехи, ваучари и така нататък. Други намериха по нещо за себе си. Бяха поставени и кутии за дарения. Сумата, която беше събрана вчера, е почти 7 000 лева. Тези пари са равни на половината сума, необходима за първата вливка на стволови клетки клетки на Гошко в Турция. Благотворителната инициатива продължава и днес. Утре парите ще бъдат преведени по сметката на бащата на момчето, обеща тя.


IBAN:
BG47STSA93000030276339
BIC:STSABGSF
Титуляр: Илиян Георгиев Попов


Гошко е само на 6 години, поставена му е диагноза „Аутизъм“ с нарушение на експресивната реч и се нуждае от специализирани грижи. От турска клиника дават надежди за подобряване на състоянието на Гошко. За да се случи това е необходимо вливане на стволови клетки. Процедурите ще бъдат няколко и ще струват около 36 хил. долара. Ще са необходими и още средства за допълнителни разходи около пътуването. Сумата е непосилна за родителите на Гошко и затова съпричастни и близки до тях хора организират различни благотворителни инициативи.
Тази сутрин бе поставено началото и на благотворителен футболен турнир, организиран от Общински младежки съвет – Асеновград. Вече има поставени кутии за дарение и на различни места из града.                                  

Източник: ТВ САТ КОМ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина