Баскетболистките на Асеновград се борят за призови места на Републикански първенства

Автор: Plovdiv Now 1356
Баскетболистките на Асеновград се борят за призови места на Републикански първенства

Момичетата от трите възрастови групи на БК „Асеновец 2005“ се борят за призови места на Републикански първенства. Около месец и половина е продължила физическата и техническата подготовка на асеновградските спортистки за състезанията.

Отборът на 12-годишните баскетболистки е изиграл няколко мача за квалификации – срещу „Берое“ (Стара Загора), „Черноморец“ (Бургас) и „Септември“ (София). Срещите са се провели в Спортна зала „Асеновец“ в Асеновград, а като публика са били допускани по един родител на дете – общо до 14 души. Тимът се е класирал за финалите на Републиканското първенство в Самоков, където е останал на 5-тата позиция.

За момичетата от възрастовата група на 14-годишните от БК „Асеновец 2005“ предстоят мачове срещу „Черноморец“ (Бургас), „Шампион“ (София) и отбора на Разград. Ако постигнат победи и успеят да се класират, баскетболистките ще се състезават на финал на Републиканското първенство в Самоков на 22.08.20 г.

Към вчерашна дата 16-годишните от БК „Асеновец“ са извоювали 2 победи – над „Доростол“ и НСА и са допуснали общо 3 загуби – срещу „Берое“ (Стара Загора), „Светкавица“ (Търговище) и „Рилски спортист“. Последните мачове се играят в Русе, където отборът се намира и в момента. Предстоят им още няколко срещи – с „Локомотив“ (София), „Славия“ (София) и „Черно море“ (Варна), които ще определят позицията им на финала на Републиканското първенство.

Баскетболните мачове се провеждат при строго спазване на всички противоепидемични мерки, увери треньорът на отбора Диан Гочев, като съобщи, че се мери температурата на всеки при влизане в залата.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини

Изпрати новина