Асеновградското сдружение “Устремени“ организира зимен преход до Белинташ

Автор: Plovdiv Now 5422
Асеновградското сдружение “Устремени“ организира зимен преход до Белинташ

Сдрежение "Устремени" от Асеновград организират идната неделя зимен преход до скалното светилище "Белинташ", научи tvsatcom.bg.  Дължината на прехода е около 15 километра двупосочно и отнема 6 часа.

Зимният преход е планиран за тази неделя. Той трябваше се състои през изминалия уикенд, но се наложи да бъде отложен, заради лошото време и по-конкретно заради снежна покривка до 40-45 см, силен вятър с температури, усещащи се до под -10 градуса и трудния достъп с автомобили до изходните точки.

Тръгването ще бъде в 9 сутринта от ДИП България, а сборният пункт ще е при параклис “Св. Георги” над село Орешец в 10:15 ч. Участниците в прехода би трябвало да се върнат обратно в Асеновград около 17:00 ч.

Степента на трудност на прехода е определена като средна, а маршрутът е подходящ за деца. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване, високите обувки са задължителни, а гети и щеки – препоръчителни, посочват от „Устремени, като напомнят и за необходимостта от 1-1.5 л. вода и пакет суха храна.

Според прогнозите метеорологичната обстановка този път изглежда подходяща за преходи в планината. Самият маршрут предлага невероятни панорамни гледки, ето и подробното му описание, споделено от “Устремени”:

А от Сдружение „Устремени” напомнят и че през зимата времето е изключително динамично, затова е добре всеки, който реши да се включи в даден поход, да следи публикуваната във facebook информация, за да е наясно кога има отложено събитие и по какви съображения.

Снимка: Гергана Попова

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина