Асеновградско училище с пилотен проект по „Soft skills“

Автор: Plovdiv Now 5009
Асеновградско училище с пилотен проект по „Soft skills“

Професионална гимназия „Цар Иван Асен II” в Асеновград започна обучение за развитие на „Soft skills“  Училището е единствено в страната, което  ще работи по програмата, подкрепена от основния спонсор  на професионалното заведение . Гимназията избрана като пилотна, защото тя е една от малкото в България, която има създадени традиции в извънучилищните форми на работа като резултат от дългогодишното сътрудничество по партньорски проект с КЦМ АД, Пловдив.

Гимназията е избрана и заради това, че е основната в региона, която подготвя кадри за фирмата.

В програмата са включени 12 ученика, като един от тях вече е завършил средното си образование, но ще продължи участието си в това начинание, пише dcnews.bg

Групата се допълва от трима преподаватели, един представител от административния персонал на гимназията, двама представители от КЦМ АД, които са част от работния екип по проект „Един от нас“.

Част от проекта е и  училищният психолог, който трябва да даде обективна оценка за развитието на всички участници след приключване на обучението. То се води от сертифицирани коучинг инструктори.

Това е обучение за развитие на така наречените „soft skills“ или умения, които са нужни, за да комуникираш по-ефективно с останалите,  да си по-продуктивен на работното си място. Практиката показва, че служителите които са минали подобни обучение се развиват много по-бързо и биват по-често повишавани”, разказват от екипа. „Всеки от участниците работи за своето собствено развитие, като се обсъждат теми като ограничаващите вярвания и стратегии за справяне с тях, развитие на потенциала и креативността, личностни ценности и работа с емоциите. Важна част от обучението е и осъзнаването на личната отговорност при вземане на решения и предприемане на действия.”

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина