Асеновградските рокери откриват сезона с поклонение пред паметника на Иван Асен ІІ

Автор: Plovdiv Now 18746
Асеновградските рокери откриват сезона с поклонение пред паметника на Иван Асен ІІ

Откриването на сезона на рокерите в Асеновград през 2019 г. е насрочено за 22 март, когато представители от местния мото клуб „Торнадо” в 11:30 часа ще се съберат пред паметника на цар Иван Асен II за поклонение и поднасяне венци и цветя. По традиция сборният пункт, преди мото шествието да се отправи към Бачковския манастир, ще бъде пред бившия ресторант “Тихия кът”, съобщава tvsatcom.bg.

Историята на рокерското движение в България може да бъде видяна в единствения музей на рокера, който се намира в Асеновград. Експозицията е съставена от мото-клуб „Торнадо“. Там могат да бъдат видени истински реликви на мотори, които не се произвеждат от половин век. Експонатите са разположени в бар, като целта е всеки човек да може да се потопи и да усети истинския рокерски живот.

Идеята за музея се ражда преди повече от 15 години, когато рокерите от местния клуб започват да събират по домовете си експонатите за бъдещото изложение. Днес в музея, който е и място за рокерски срещи, има изложени уникални соц. мотори. Най-старият от тях е ИЖ от 1956 година. Всички машини са ценени заради невероятните изживявания, които са донесли на собствениците си.

В музея могат да се видят тотемите на 30 от общо 60 рокерски клуба в България. Рокерите от Асеновград имат идея да изложат и трите модела на българското „Балканче“ и вече работят по реставрацията на два от тях, разказват от Туристическия информационен център в Асеновград.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина