Асеновградски планинари канят на живописен преход из махалите над Лъки

Автор: Plovdiv Now 23388
Асеновградски планинари канят на живописен преход из махалите над Лъки

Планинарите от Сдружение "Устремени" в Асеновград канят любителите на Родопите на 9 ноември да се включат в панорамен преход и пикник из махалите над град Лъки. 

С автомобили участниците в прехода ще стигнат до центъра на китната махала "Брайковица" и там ще бъде отправната точка по маршрута за хижа "Пашалийца". Групата ще стигне до крайната дестинация - махалата "Петкос", откъдето се разкриват невероятни перспективи към рид "Манастирище", връх "Могила" и разпръснатите махали "Адемовска", "Чуката", "Ивкова нива".

Връщайки се при колите, групата ще се придвижи до местността "Комин дере", където има изградени три удобни беседки с огнище край тях. Тук е предвиден пикник с огън.

Общата дължина на пешеходната част на маршрута в двете посоки е 6,2 км със средна степен на трудност и се преминава за около 3 часа с предвидени почивки.

Тръгването на 9 ноември е в 10:00 часа от бензиностанция "Петрол" на изхода на Асеновград в посока Смолян, а прибирането ще бъде към 16,00 часа.

Маршрутът е походящ за деца. Транспортът е личен ангажимент и се извършва на принципа на споделеното пътуване. Щеки участниците могат да носят по своя преценка. Небоходимото количество питейна вода за прехода е 1,5-2 литра на човек. За пикника участниците е добре да имат пакет суха храна или скара за приготвяне.

Записването става на мейл [email protected].

Членовете на Сдружение "Устремени" са с приоритет при записване. Участието в прехода не е обвързано със заплащане. 

Източник: ustremeni.blogspot.com.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина