Асеновградчанки тичат на токчета в подкрепа на Лизи

Автор: Добринка Димова 5802
Асеновградчанки тичат на токчета в подкрепа на Лизи

Дами от Асеновград ще тичат на високи токчета в подкрепа на Лизавета Иванова, която страда от множествена склероза. Събитието с шеговитото название КИФЛАRUN ще се проведе на 9 март, а стартът ще е в 11 ч. пред сградата на общината. Състезанието ще бъде като „нормално” бягане в градска среда, така както го правим всеки ден. Облеклото на участничките трябва да бъде ежедневно, а не спортно, а обувките - на токчета.

„Нека погледнем истината в очите: всички ние тичаме всекидневно, без да е тренировка или за удоволствие. Не в природата, не с маратонки. Тичаме за работа, към детската градина, за среща с приятели или с половинката, към вкъщи вечер при семейството, за да се срещнем с приятели, към педиатъра или до магазина. Тичаме по какви ли не поводи от съвременния живот, и то без екипировка по всякакви градски терени. Понякога е даже странно, Кифла, пък тича”, казват организаторите от клуб "Тангра", Център за местни инициативи и развитие, Община Асеновград и клуб "Тритон Екстрийм".

Трасето ще е не повече от километър - от центъра, към фонтана, през моста на хотел Асеновец, на кръговото в ляво към Железния мост, през моста, центъра, площада. Ще бъде поставена кутия за дарения в помощ на Лизавета. Единствената надежда за стопиране на заболяването и подобряване на сегашното й състояние е лечение със стволови клетки. За него обаче са необходими общо 36 хил. долара, непосилни за момичето. Бягането на токчета е също в подкрепа на жените, борещи се с рака на гърдата, както и срещу домашното насилие над жени.

В тичането могат да се включат и мъже в знак на солидарност.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина