Асеновградчаните, размахвали автомати от лъскави джипове, получиха присъди

Автор: Plovdiv Now 8242
Асеновградчаните, размахвали автомати от лъскави джипове, получиха присъди

Двамата асеновградски младежи, които в началото на януари размахваха бутафорни оръжия през прозорците на лъскави джипове, получиха присъдите си. 

Районният съд прие постигнатото между страните споразумение, а двамата младежи се признаха за виновни и се съгласиха изцяло с последиците му, като се отказаха от разглеждане на делото по общия ред. 

Единият от тях е обвинен в извършване на „непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – излизане от задния десен прозорец на лек автомобил Мерцедес, размахвайки предмет наподобяващ автомат „Калашников“, като деянието се отличава с изключителна дързост – хулиганските действия са били извършени в присъствието на случайно преминаващи граждани и в много груба форма засягат интересите на обществото.

Определеното му наказание е „пробация“ със задължителна регистрация по настоящ адрес два пъти седмично и срещи с пробационен служител в следващите 6 месеца.

Обвинението спрямо другия младеж е същото, като деянието е било извършено с друг автомобил Мерцедес. Той е осъден на 3 месеца лишаване от свобода, като наказанието е отложено за срок от 3 години. Определението на съда е окончателно.

Припомняме, че в началото на януари тази година мъжете, провесени през прозореца на лъскави джипове с оръжия в ръка, изкараха акъла на асеновградчани. Очевидци разпространиха видеоклип, на който ясно се виждаше как двама души заплашително надигат автомати. Видеото обиколи социалните мрежи за секунди, провокирайки бурни реакции от страна на потребителите.

Притеснени граждани подадоха множестно сигнали в Районното управление на Асеновград. Униформените установиха самоличността на мъжете, които се окзаха млади местни жители. Оказа се, че оръжията са бутафорни, а младите мъже са снимали любителски видеоклип. 

Източник: asenovgrad.net.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина