Асеновградчанин, ограбил заложна къща и пребил касиера, два пъти жали присъдата си

Автор: Plovdiv Now 4723
Асеновградчанин, ограбил заложна къща и пребил касиера, два пъти жали присъдата си

34-годишен асеновградчанин, извършил въоръжен грабеж в заложна къща, с помощта на двама непълнолетни съучастници направи пореден неуспешен опит да обжалват присъдата си. Делото срещу тримата граждани, извършили обир и нанесли телесна повреда, приключило с осъдителна присъда, постановена от Пловдивския окръжен съд. След като решението влязло в сила, асеновградчанинът се възползвал от правото си да го обжалва пред Апелативен съд, който обаче потвърдил присъдата. Днес процесът срещу мъжа с инициали И.Ю. приключи окончателно, след като Върховният касационен съд също потвърди решението.

На асеновградчаниня било наложено наказание от  7 години и 4 месеца лишаване от свобода за грабеж в големи размери, придружен с тежка телесна повреда, като престъплението е извършено в условията на опасен рецидив.

На 10.05.2017 г. подсъдимият влязъл маскиран и въоръжен с метален бокс в заложна къща в Асеновград. Нападнал касиера като го ударил с юмруци по главата и по тялото и се опитвал да го принуди да каже къде държи ключа за касата. В това време двамата му съучастници спуснали външните ролетни щори на помещението и наблюдавали да не дойде клиент. Тъй като въпреки понесените болки касиерът не казал къде е ключа, подсъдимият прибрал в чанта мобилни телефони за 1 800 лева, 800 лева в брой, които намерил  в бюрото и златна монета. След това продължил да нанася удари на пострадалия. Той обаче успял да натисне паник бутона. Съучастниците на нападателя избягали веднага щом видели приближаващата се полицейска кола, без да съобщят на И.Ю., с който имали постоянна телефонна връзка. Полицаите арестували подсъдимия и извикали линейка за пострадалия.

Пред окръжния съд делото е протекло по реда на съкратено съдебно следствие, като подсъдимият е признал вината си. За това 11-годишното му наказание е редуцирано с една трета, като е определено да изтърпи 7 години и 4 месеца при строг режим.

Върховните магистрати са приели, че наказанието на И.Ю. напълно съответства на тежестта на извършеното престъпление, на неговата твърде висока степен на обществена опасност, както и на нанесените увреждания на пострадалия и най-вече на степента на обществена опасност на подсъдимия.

Решението на последна инстанция е окончателно и не подлежи на обжалване. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина