Асеновградчанин “захвърли“ автомобила си пред жилищен блок

Автор: Валерия Василева 5363
Асеновградчанин “захвърли“ автомобила си пред жилищен блок

Повече от месец жители на Асеновград се опитват да установят собственика на автомобил, зарязан пред жилищен блок. За това сигнализира жителка на улица "6-ти януари". По думите й возилото е оставено на паркинга пред блока, а от собственика му няма и следа. 

Автомобилът е модел "Фолксваген Бора" и е с пловдивска регистрация. Дали става дума за изоставено и непотребно возило или притежателят му е местен жител - засега не е ясно. Местната жителка е уведомила градските власти чрез уебсайта на община Асеновград. Пред наш репортер тя споделя, че предстои да подеде сигнал и до КАТ.

Наш репортер също се свърза с представители на общината, за да получи коментар как следва да се действа при подобни сигнали. Оттам обясниха, че те следва да се отнасят или до колегите им от дирекцията "Паркинги и гаражи" или до КАТ. За съжаление, опитите ни да се свържем с дирекцията се увенчаха с неуспех.  

Междувременно възниква въпросът дали КАТ е органът, компетентен да предприеме действия по подобен тип сигнали. В случая не се касае за неправилно паркиране или друго нарушение по смисъла за Закона за движение по пътищата, по които органите на реда следва да вземат отношение. За да потвърдим кои са най-адекватните действия, които следва да се предприемат, отнесохме въпроса до пресцентъра на МВР. Ето какво припомниха от там:

"В случаите, когато МПС не е спряно неправилно и няма нарушение на ЗДвП, се уведомява съответната община. Там има отдел, който прави проверки за конкретния автомобил и ако той е изоставен - с техническа неизправност, без преминат технически преглед и задължителна застраховка ГО, служителите поставят стикер, според който в 3-месечен срок собтвеникът трябва да го премести. Ако не се спази срокът, се пристъпва към репатриране. Всичко това се прави на базата на общинска наредба, както потвърдиха от Пътна полиция".

Екипът ни отново ще потърси връзка с общинската дирекция, за да получи коментар по темата. Очаквайте подробности!

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина