Асеновградчанин и двама пловдивчани спипани с нелегални акцизни стоки

Автор: Plovdiv Now 4909
Асеновградчанин и двама пловдивчани спипани с нелегални акцизни стоки

7 литра вино, 1,5 литра ракия, 8 кутии цигари и 4 пликчета със саморъчно свити цигари - около 20 броя, са били иззети при проверка  на 14 май от служители на Трето РУ. Стоките и напитки без бандерол са били открити в жилище на булевард «България» в Пловдив. Апартаментът е обитаван от 58-годишен, криминално проявен, пловдивчанин. Мъжът държал сергия за търговия със зеленчуци в района, на която предлагал незаконните стоки. Лицето е задържано в ареста на Трето РУ, а по случая  е образувана проверка за установяване на достатъчно данни за престъпление по Наказателния кодекс.

При съвместна проверка на служители от Шесто РУ и Икономическа полиция е бил задържан и 53-годишен криминално проявен мъж, в чието жилище са открити тютюн и цигари. Акцията е по сигнал за съхранение, продажба и контрабанда на акцизни стоки без бандерол. Къщата и прилежащите постройки на улица «Донбас в Пловдив са били претърсени и служителите на реда са иззели 13 кг нарязан на тънки ивици тютюн, поставен в различни съдове и опаковки, 360 къса саморъчно свити цигари и два електронни кантара. Мъжът, който е осъждан за същото престъпление по чл.234 ал 1 от НК, е задържан в ареста за срок до 24 часа по ЗМВР. Под надзора на Районна прокуратура Пловдив е започнато досъдебно производство.  

За престъпление, свързано с незаконно притежание на акцизни стоки в ареста на РУ Асеновград е задържан и 50-годишен местен жител. В хода на специализирана полицейска операция на 14 май служители от икономическа полиция на райноното управление, извършили проверка на адрес на улица «Лале Баир», където открили и иззели 3,5 кг тютюн и 300 броя ръчно свити цигари. Започната е проверка с оглед събиране на даннни за извършеното престъпление.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина