Асеновградчани скочиха срещу бариера, която им пречи да паркират пред домовете си

Автор: Plovdiv Now 6737
Асеновградчани скочиха срещу бариера, която им пречи да паркират пред домовете си

Бариера, която блокира достъпа на асеновградчани до обособен паркинг улица "Цар Освободител", предизвика недоволство сред собствениците на жилищна кооперация в съседство. Съоръжението е поставено на общински терен, предава БНР.

Преградата е незаконна и се поставя за втори път, което ограничава свободното движение и паркиране на живеещите в блока, споделят местни жители. По случая те са е входирали и повторна жалба до Общината, след като веднъж оттам е разпоредено бариерата да бъде премахната.

Решението е от 7 юни тази година, но бариерата не е премахната изцяло, а само подвижната и част, споделя пред медията очевидецът Бойко Стоянов. На 30 октомври общинският терен отново е преграден с аргумента, че на мястото вече са обособени платени към "Паркинги и гаражи" паркоместа.

Вече сме в правото си, защото ежемесечно плащаме служебен абонамент за паркомясто, а бариерата възпрепятства тук да не паркират други автомобили, коментира поставилият бариерата Иван Чешмеджиев.

От общинската администрация уточниха, че жалбата на Стоянов е входирана на 2 ноември и решение по казуса ще има в едномесечен срок.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина