Разпределят почти 1300 лв. между най-добрите винари в Асеновград

Автор: Plovdiv Now 4782
Разпределят почти 1300 лв. между най-добрите винари в Асеновград
Домашно вино ще сгрее асеновградчани в навечерието на най-студения месец от зимата. На 31 януари в центъра на града ще се проведе общински конкурс за най-добрите вина от тазгодишната реколта. За победителите ще бъде разпределен награден фонд от 1 260 лв. и две 50-литрови бурета. 
 
В конкурса могат да се включат всички производители на бели и червени вина, както и розета, през тази година. Условията са те да участват само със собствени вина, които не са изкуствено ароматизирани или произведени от грозде от директни сортове.  От всяко вино, предложено за участие в конкурса, производителят трябва да притежава минимум 30 бутилки, като 3 от тях трябва да бъдат предоставени за проби поне 15 дни преди състезанието. 
Най-доброто домашно винокще определи дегустационна комисия от специалисти от Национален институт за изследване и контрол на вина и спиртни напитки-София, Университет по хранителни технологии –гр. Пловдив, Изпълнителна агенция по лозата и виното – град София, “Винзавод” АД – Асеновград и Община Асеновград.
 
Наградният фонд в отделните категории ще бъде разпределен както следва:
 
ЧЕРВЕНИ ВИНА
І място - Голяма награда  - 300 лв. плюс 50 литрово буре
ІІ място 250 лв.
ІІІ място 150 лв.
 
БЕЛИ ВИНА
І място  - 180 лв.
 
ВИНО РОЗЕ
І място  - 180 лв.
 
Награда на производител от населено място извън Община Асеновград  
І място  50 литрово буре
 
Специална награда  „Никола Македонски” за производство на домашен мавруд – 200 лв
 
Регламентът за  участие е следният :
1. В конкурса могат да участват 
 
Регламентът за участие можете да намерите на уебстраницата на Община Асеновград. Заявка за участие се приемат в стая 405 на на градската администрация. 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина