Асеновградчани с нова благотворителна инициатива: Който има възможност – да остави! Който има нужда – да вземе!

Автор: Plovdiv Now 4584
Асеновградчани с нова благотворителна инициатива: Който има възможност – да остави! Който има нужда – да вземе!

Който има възможност – да остави! Който има нужда – да вземе! Бъдете солидарни и си помагайте! Това послание отправиха асеновградчани, които стартираха нова благотворителна инициатива в помощ на нуждаещите се.

„В това тежко за всички време, а и не само в такова време, е най-важно да бъдем хора и да си помагаме едни на други”, обясняват организаторите на инициативата в местна Фейсбук група.

Идеята им е хора, които имат финансова възможност, да закупят по нещо и да го оставят в кутията. Става въпрос за продукти от първа необходимост, храни, които издържат дълго време. „И най-малкото, което можете да отделите, би помогнало много на някой друг”, смятат организаторите.

Тези, които са в затруднено положение, останали без работа, без възможности или просто имат нужда, пък могат да си вземат нещо от кашона. „Молим да не се злоупотребява, взимайте си най-нужното, за да има и за останалите”, призовават инициаторите.

Пунктовете са разположени на три места в Асеновград – ул. „Свети Георги „ 7А ( Джордж махала) , ул. „Полковник Дрангов” 22 ( до Казармата) и ул. „Никола Й. Вапцаров” - Магазин „Маги” (до центъра).

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина