Асеновград отново е домакин на “Вечер на планинарското кино“

Автор: Plovdiv Now 4717
Асеновград отново е домакин на “Вечер на планинарското кино“

За втора поредна година в Асеновград ще се състои "Вечер на планинарското кино", съобщи asenovgrad.net.

В събитието, организирано по идея на Сдружение „Устремени“, ще вземат участие спортисти, планинари, пещерняци, велосипедисти и други ентусиасти, свързани с планинарството. Събитието ще се състои на 26 януари. Откриването ще бъде в 16,00 часа в Градската библиотека. Ще бъдат показани филми за Боян Петров и полския алпинис Януш Голоб. Програмата включва и презентация "Свобода сред просторите" за ултрамаратона "Пирин Ултра" през погледа на Мая Танева, финиширала четвърта.

Вечерта ще продължи с фотоочерк на пещерни експедиции Тененгебирге 2017-2018 на спелеолога Крум Сираков, презентация на  велоклуб „Крива спица“ на тема „Защо моята страст е планинското колоездене“, любителско видео за зимно изкачване на връх Мальовица.

Програмата вклйчва и филмите „На крилeтe на мечтите“за парапланеризъм, „За хората и мечките“ за изследването и опазването на популацията на мечките в България и съжителството им с хората в района на западни Родопи,както и филма за България „През дивите Балкани“.

Съорганизатори на събитието са Градска библиотека "Паисий Хилендарски", Туристическият информационен център и Центърът за местни инициативи и развитие в Асеновград, Пещерен клуб Черни връх - Caving club Black peak, Велоклуб "Крива спица" и СКб „Triton Extreme“.

 

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина