Асеновград се сдоби с лаборатория за PCR тестове

Автор: Plovdiv Now 6491
Асеновград се сдоби с лаборатория за PCR тестове

Болницата в Асеновград вече разполага със сертифицирана лаборатория за извършване на PCR тестове за установяване на COVID-19. Медицинският пункт е лицензиран със заповед на министъра на здравеопазването.

Резултатите от изследванията, извършени в лабораторията на МБАЛ - Асеновград, ще се преглеждат и подписват от лекар, съгласно министерската заповед. Лечебното заведение се ангажира да регистрира случаите на положителен резултат по изискванията на Министерство на здравеопазването. Преди да стартира функционирането на новото медицинско звено, ръководството на МБАЛ - Асеновград, в лицето на управителя доктор Иван Червенков, бе задължен да изпрати пет положителни и 10 отрицателни за COVID-19 проби РНК за потвърждение в Националната референтна лаборатория „Грип и ОРЗ“ на НЦЗПБ.

Към момента вече официално са регистрирани в Националната информационна система първите резултати от направени PCR тестове. Досега асеновградската болница е похарчила около 27 000 лева във външни лаборатории за изследване на персонал и пациенти. Общо са направени около 250 теста с PCR.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина