Асеновград настоява за Градска художествена галерия

Автор: Plovdiv Now 6289
Асеновград настоява за Градска художествена галерия

Асеновградската общественост и общинската администрация имат амбицията и идеята в града да бъде открита Градска художествена галерия.

По време на публичното обсъждане на Бюджет 2019 гражданската група „Станимашка фотографчийница” е дала предложение бившият ресторант „Москва” и част от първия етаж на стария хотел „Руен” да бъдат приспособени за Градска художествена галерия.

Общинската администрация приема идеята и в инвестиционната програма на града за 2019 са заложени 8000 лева за изработване на идеен проект. Администрацията работи по изготвяне на необходимите промени в някои наредби, защото дворът на ресторанта е предоставен за ползване от Общинския инспекторат и той трябва да се извади от неговия сграден фонд.

Сградата попада и в групови паметници на културата, които са зоната между улиците „Трети март”, „Изложение” и „Ради Овчаров”, за което е необходимо да се мине през нормативна процедура с Националния институт за недвижимо културно наследство към Министерството на културата.

Фактическото отваряне на Градска художествена галерия в Асеновград ще отнеме време, но са направени първите стъпки в тази посока.

Снимка: илюстративна.

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина