Асеновец победи шампиона в Трета лига в последния мач за сезона

Автор: Plovdiv Now 5909
Асеновец победи шампиона в Трета лига в последния мач за сезона

Асеновец победи отбора на Несебър. Последният мач за сезона се изигра на стадион „Шипка“ и завърши 2:1 в полза на асеновградчани. След като двубоят приключи играчите на Несебър получиха своите медали за първото място в групата.

Футболните отбори Асеновец и Несебър се изправиха един срещу друг в мач от последния 38-ми кръг на Югоизточна Трета лига. И за двата отбора победата бе без особено значение, но това не им попречи да се хвърлят с желание и хъс за успех в срещата. Несебър вече си осигури първото място в групата още преди този двубой, а Асеновец нямаше как да се изкачи особено над 7-мото място, поради което не бе изненада, че и при двата отбора голяма част от титулярите липсваха. За отбора на Несебър дори бяха пуснати в игра и 14-годишни момчета, като едно от тях бе вратарят Велин Желев. Иначе още в първото полувреме, след близо 14 минути игра, гостуващият морски тим откри резултата с попадение на Хидает Хюсеин. Последваха още опасни ситуации и пред двете врати, гостите имаха и претенции за дузпа към края на първата част. Но до друго попадение след 45 минути игра така и не се стигна.

Второто полувереме също започна на високи обороти. Още в началото Асеновец успя да изравни резултата с гол на Александър Димов. След това също не липсваха положения, но също така и нарушения. Към 57-та минута Асеновец остана с 10 човека на терена, след като Александър Христев получи втори жълт и съответно червен картон. Около 6-7 минути по-късно обаче с красив гол с глава Асеновец успя да поведе в резултата. Попадението реализира Реджеб Халил. Това бе и последният гол в срещата и тя завърши при резултат 2:1 в полза на асеновградчани.

Загубата от последния мач за сезона не помрачи радостта на Несебър от това, че отборът спечели Югоизточна Трета лига и вдигна купата за първо място, отправяйки се към „Б“ група. Футболистите и техният треньор Николай Жечев получиха своите медали на стадион „Шипка“ след края на мача с Асеновец.

Източник: ТВ САТ КОМ

Подобни новини

Вашият коментар през Facebook

Новини Trafficnews logo

Изпрати новина